Домашен пилешки бульон със зеленчуци
Домашен бульон от пилешки кокали.
Не е тайна, че сухите бульони на кубчета са доста вредни. Освен това чувствителното небце на хранителните ценители лесно може да определи кога ястието е сготвено с домашно направен бульон и кога - с полуфабрикат. Затова в канала "Готвене за начинаещи" Миро показва как се прави вкусен и ароматен пилешки бульон, който можете да замразите. Така хем няма да изхвърляте остатъците от пилето, хем ще си имате вълшебна подправка за солените гозби.
В тенджерата към остатъците от пилето или към месо, което ще ви трябва сварено за друго ястие (пиле с ориз например), се добавят нарязани на едро морков, лук, чесън и стебла магданоз. Пускат се едра сол, черен пипер, бахар и дафинов лист. След това се залива с хладка вода и се оставя да заври. Щом закъкри, бульонът се отпенва, а котлонът се намаля на слаб. Оставя се да ври 1:30 часа. Ако варите бутчета или гърди - извадете ги по-рано.
Готовият бульон се прецежда и се прибира в буркан в хладилника или в пласмасов съд за храни във фризера. В хадилник ще ви издържи 5-6 дни, а замразен - почти вечно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ