Регистрация

Домашен крем-карамел

Домашен крем-карамел
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2529

Крем-карамелчета във формички за брюле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 2 жълтъка
  • 130 грама захар
  • 500 мл мляко
  • щипка сол

За карамела:

  • 150 г захар
  • 60 мл вода + още за тавата

Начин на приготвяне:

1. Разбийте три яйца и два жълтъка с 65 грама захар в стъклена купа.

2. В касерола изсипете захарта за карамела и залейте с водата. Изчакайте да кипне и щом започне да се карамелизира, разбъркайте и махнете от огъня. Трябва да се получи карамел със златист цвят, внимавайте да не преготвите.

3. Поставете 4 купички за брюле в тава с високи бордове. Разпределете в тях карамела на дъното им.

4. Налейте млякото в касеролата от правенето на карамела без да я миете. Добавете още 65 грама захар и щипка сол. Подгрейте докато захарта и солта се разтворят. Не бива да кипва.

5. На тънка струйка налейте млякото към разбитите яйца. Разбъркайте.

6. С черпак през цедка разпределете яйчената смес върху карамела. С лъжица оберете образувалите се отгоре балончета.

7. Налйете топла вода в тавата и пъхнете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 35 минути. След изваждане изчакайте да се охладят.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта