Регистрация

Дип със спанак и артишок

Дип със спанак и артишок
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4251

Сос с пармезан и листни зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 240 г артишок (сърцевината, от буркан или леко сварен, ако сте си взели суров)
  • 180 г спанак, почистен от жилите и сготвен на пара
  • 2 филии хляб за сандвичи без корите
  • 1 ч.ч. обезмаслено сирене рикота
  • ¼ ч. + 1/6 ч.ч. настърган пармезан
  • 2 скилидки чесън, накълцани
  • 2 ч.л. лимонова кора
  • по 1 щипка лют червен пипер кайен, мащерка, сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сервирайте с любимия си хляб, крекери или чипс:

2. Предварително загрейте фурна до 180°С.

3. Извадете сърцевините артишок от буркана и ги изцедете от сока.

4. Сгответе спанака на пара и отстранете жилите му.

5. Сложете хляба в кухненски робот и го смелете на трохи.

6. Добавете артишока и спанака в кухненския робот.

8. Добавете сиренето рикота, ¼ ч.ч. настърган пармезан, лимоновата кора, червения пипер кайен, мащерката, солта, черния пипер и разбийте, докато се смесят, но консистенцията все още е на буци.

9. Изсипете сместа в съд за печене.

10. Поръсете с 1/6 ч.ч. настърган пармезан.

11. Печете във фурна за 15-20 мин., докато по повърхността на сместа започнат да излизат мехурчета.

12. Оставете да изстине и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта