Регистрация

Дип от цвекло със заквасена сметана

Дип от цвекло със заквасена сметана
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1225

Разядка с варено цвекло в сметанов сос със семена, ядки и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-4 главички цвекло (общо около 400 г)
  • 4 скилидки чесън
  • сокът от половин лимон
  • 3 с.л. бяло сусамено семе
  • 60-100 г орехи
  • 1 малка купичка (125 мл) заквасена сметана
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете цвеклото, обелете го, нарежете на хапки и пуснете в купата на блендера. Добавете чесъна и лимоновия сок и пюрирайте. Пресипете в купа.

2. Орехите запечете на 200 градуса за 10 минути. След това нарежете с нож или счукайте на едро в хаванче. Добавете ги в купата заедно със сусамените семена.

3. Добавете сметаната, разбъркайте докато се получи едноцветна смес и осолете. Опитайте на вкус и поднесете или приберете в хладилник до момента на сервирането.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта