Диетична яйчена супа с пресен лук
Бърза азиатска супа с яйца и пилешки бульон.
Необходими продукти:
- 1,4 л пилешки бульон
- 6 стръка пресен лук
- 1 ч.л. сол (ако бульонът не е подсолен)
- 1/3 ч.л. пипер - по-добре бял, но може и черен
- 1/2 ч.л. захар
- 1 ч.л. куркума
- 4 ч.л. царевично нишесте
- 150 мл вода или пилешки бульон
- 5 яйца + 1 ч.л. царевично нишесте
- 1 с.л. сусамово олио или зехтин
Начин на приготвяне:
1. Лука разделете на пера и стебло с бяла долна част. Наситнете стеблата с долната част, а перата нарежете на коси тръбички с дебелина малко под 1 см.
2. Изсипете бульона в тенджера и подгрейте.
3. Още преди да е кипнал добавете наситнения лук (без тръбичките от листата), солта, пипера, захарта и куркумата.
4. Намалете огъня на умерен към слаб, изчакайте да кипне и оставете да ври 2 минути.
5. Разбъркайте царевичното нишесте със 150 мл вода или пилешки бульон и налейте на тънка струйка към кипналата супа. Разбъркайте и оставете да ври пак 2 минути.
6. Намалете огъня на слаб - трябва да спре да кипи, но да остане подгрята. През това време в купа разбийте яйцата с 1 ч.л. царевично нишесте. Налейте ги на тънка струйка при непрестанно бъркане в супата докато не кипи. Не се притеснявайте, че ще се пресекат - в случая това е търсен ефект.
7. Изключете котлона, сипете 1 с.л. сусамово олио или зехтин. Добавете листата на пресния лук, като си заделите малко за поръска при поднсяне. Оставете за 2 минути под капак и после можете да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ