Регистрация

Детски шоколад със сухо мляко



Детски шоколад със сухо мляко
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1665

Домашен течен шоколад с масло и сухо мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусен детски шоколадов крем с масло и мляко - това е спомен от ранната младост на Иван Звездев, който се възражда в кухнята, за да върне сладките безгрижни мигове. Сладкишът се прави с качествени млечни продукти, затова и е богат на полезни съставки, без да съдържа вредни мазнини, консерванти и оцветители.

Първо в касерола се кипва прясно мляко с масло и захар. Щом сместа стане еднородна, отива в купата на пасатора. Добавя се какао на прах и се пюрира до гладкост. После постепенно се вкарва голямо количество сухо мляко. Пюрира се докато се превърне в лъскав течен шоколад. Разпределя се в малки чашки (не бива да се слага голямо количество, защото кремът е тежък - 60-80 мл е достатъчно). Охлажда се на стайна температура и се хапва.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта