Регистрация

Десертни ябълкови кръгчета

Десертни ябълкови кръгчета
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3212

Панирани ябълки със сироп от канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голямо яйце, само белтъкът
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 с.л. ванилия
  • 1 ч.ч. универсално брашно
  • ¼ ч.л. сол
  • 6 големи сладки ябъли, обелени
  • олио от канола за пържене
  • канелена захар за украса

За канеления сироп:

  • 1 ч.ч. захар
  • ½ ч.ч. царевичен сироп
  • ½ ч.л. канела
  • ½ ч.ч. евапорирано мляко

Начин на приготвяне:

1. Разбийте белтъка на пяна с водата и ванилията.

2. Прибавете брашното и солта и оставете да престои, докато режете ябълките.

3. Нарежете обелените ябърлки на филийки с дебелина 1,3 см - по около 4 колелца на ябълка и с помощта на чаша изрежете кръгчета от филийките.

4. Сгорещете олиото на 190°С.

5. Потопете в течното тесто и отцедете излишното. Изпържете в олиото на няколко пъти до златисто-кафяво.

6. Поръсете с канелена захар.

7. Поднесете веднага с топъл канелен сироп.

На канеления сироп:

1. В тенджерка смесете 1 ч.ч. захар, ½ ч.ч. царевичен сироп и ½ ч.л. канела.

2. Оставете да заври, като разбърквате за 3 мин.

3. Свалете от огъня и охладете за 5 мин.

4. Прибавете ½ ч.ч. евапорирано мляко.

5. Поднесете топло.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта