Датско рагу със свинско на бавен огън
Скиперлабсковс - яхния от свински хапки с картофи, моркови и лук в тенджера.
Необходими продукти:
- 1 кг свинско месо
- 2 с.л. брашно
- 500 г лук
- 1 л вода
- 700 г картофи
- 350 г моркови
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер - млян
- 1 с.л. сос Уорчестър (ако имате)
- листата на връзка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското месо на хапки и прехвърлете в тенджера. Поръсете с брашното и разбъркайте без да пускате огъня. Оставете така да се захване брашното в месото.
2. Нарежете лука на тънки полумесеци. Прибавете при месото, залейте с водата и кипнете на умерен към силен огън.
3. Отпенете 3 минути след завиране и намалете огъня на слаб. Сложете капак на тенджерата и оставете да се готви 1:30 часа.
4. Морковите нарежете на кръгчета, картофите - на хапки. Прибавете в ястието и овкусете със сол и пипер. Разбъркайте хубаво и оставете да се готви на слаб огън още час.
5. Сипете сос Уорчестър. Можете вместо него да добавите люто чушле, ако обичате пикантна храна. Оставете да поври няколко минути и махнете от огъня.
6. Добавете наситнените листа на връзка магданоз, размешайте и можете да сервирате.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ