Регистрация

Дайкон на тиган

Дайкон на тиган
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4180

Гарнитура с осолена японска ряпа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 11/2 дайкон
  • сусамово олио
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Нарежете дайкона на кръгчета от по 1 см.

2. Сгорещете голям тиган на умерен огън и сложете малко сусамово олио - само колкото да намажете дъното.

3. Малко преди олиото да започне да пуши, подредете резените дайкон на един слой по дъното на тигана. Пържете докато запуши леко и покафенее, но без да изгаря.

4. Обърнете от другата страна и изчакайте да се изпекат.

5. Извадете от тигана и оставете върху кухненска хартия, за да попие излишното олио, което не трябва да е много.

6. Сложете отцедения дайкон в чиния и поръсете с малко сол.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта