Регистрация

Гювечета със свинско, картофи, моркови и лук

Гювечета със свинско, картофи, моркови и лук
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1708

Народно свинско със зеленчуци и бульон в гювеч.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г свинско месо без кости, жили и излишна мазнина
  • олио
  • 3 глави лук
  • 500 г картофи
  • 3 дафинови листа
  • 12 зърна черен пипер
  • сол
  • мащерка
  • сладък пипер
  • 3 големи скилидки чесън
  • 3 моркова
  • 150 г зелен фасул или грах или от замразените миксове
  • 450 мл бульон

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци, а свинското месо на кубчета с големината на хапка.

2. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган и запечатайте на силен огън месото до побеляване. Прехвърлете в купчика.

3. Забършете с домакинска хартия тигана добавете в него 1-2 с.л. олио и лучените полумесеци. Гответе на умерен огън до появата на златист цвят. Разбърквайте периодично.

4. Обелете картофите, измийте и нарежете на кубчета, които да са по-малки от кубчетата свинско. Все пак картофите се разваряват трудно. Нарежете морковите също на кубчета.

5. Започнете сглабянето на ястието в големи гювечета или голям семеен гювеч. Важно е да имат капаци. Ако използвате от малките гювечета - това са 3 или 4 порции - зависи от съдинките. От 500 мл са точно три порции. Най-отдолу разпределете месото. Върху него пуснете по един дафинов лист и по 3-4 зърна пипер. Покрийте с половината от лука. Разпределете картофите. Овкусете със сол и мащерка, поръсете сладък пипер и лют по желание.

6. Скилидките чесън обелете и просто сплескайте с ножа. Сложете по една във всяко гювече. Върху тях разпределете морковите. Отгоре поръсете замразена грах или микс грах със зелен фасул, царевица и други. Покрийте с останалия пържен лук. На финала залейте с бульона и сложете капаци на гювечетата.

7. Печете в незагрята фурна на 180 градуса за 1 час.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта