Наденица с картофи и сирене в гювече
Гювечета с наденица и сирене в картофи с масло, доматен сос и зеленчуци.
Апетитни месни гювечета прави Миро в канала Готвене за начинаещи. Това е питателно и лесно основно, подходящо за студенти, самци или пък цялото семейство. Не изисква особено много време, а крайният резултат е наистина вкусен, засищащ и с народна нотка.
Картофите се обелват и нарязват на хапки. За да не се чака дългото им готвене, се изсипват в тенджера, заливат се с вода и се посваряват докато се направят останалите продукти. Няденицата се реже на търкалца, чушки, чесън и лук се наситняват и разпределят на дъното на земни гювечета. По желание можете да добавите по бучка сирене, листенца магданоз и кубчета пресни домати.
Водата от врящите картофи се отцежда, добавя се масло, сол, доматен сос и наденицата. Разбърква се и се пълнят гювечетата. Слагат се капаци и се пъхват във фурната. Оставят се докато картофите са готови - около 35 минути на 180-200 градуса. А за финал се заливат с разбити яйца с рендосан кашкавал в тях. Връщат се в печката за още 4-5 минути и са готови за хапване. Как точно се прави тази вкусна идилия - гледайте във видеото на Миро по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ