Регистрация

Гръцки чеснов сос

Гръцки чеснов сос
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2985

Сос с чесън и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 филийки стар хляб (накиснати без кората в студена вода и отцедени)
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. оцет
  • 2 с.л. майонеза
  • сокът на 1/2 лимон
  • зехтин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете накиснатия и изстискан от водата хляб, чесъна, зехтина, майонезата, лимона и оцета в блендер.

2. Направете меко пюре, като овкусите със сол и пипер и добавяте зехтин до желаната гъстота.

3. Опитвайте на вкус за сол и оцет и ако е необходимо, добавяйте още.

* Можете да съхранявате в хладилника за 4-5 дни.
** Чудесен дресинг за пържени или печени на скара зеленчуци.
*** Може да се поднесе и с пържена риба треска.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 5 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта