Гръцки сос за салати с риган
Лимонов дресинг с чесън и риган за зеленчуци по гръцки.
Необходими продукти:
- 1/2 ч.ч. студено пресован зехтин
- 1/4 ч.ч. прясно изцеден лимонов сок
- 3-4 скилидки чесън
- 2 ч.л. риган на прах
- 1/2 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Чесъна намачкайте на паста и изсипете в буркан с капак и широк отвор на гърлото.
2. Добавете солта, пипера и ригана и залейте с лимоновия сок.
3. Затворете капака и енергично клатете буркана 30 секунди. Добавете зехтина и друсайте още 40 секунди.
4. Съхранявайте в хладилник до 2 седмици, но изваждайте от него 15 минути преди употреба, за да се отпусне соса. Директно преди да го използвате, раздрусвайте хубаво, за да се смесят съставките.
Подходящ е за всякакви зеленчуци, връзва се с някои бели сирена и морски дарове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ