Гръцка бобена яхния с месо и патладжани
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 2230
Телешка люта манджа със зеленчуци и доматен сос.
Бон Апети
Излъчен на 29.10.2015
Нетрадиционно за българина ястие все с традиционни български готварски продукти - това е гръцката яхния, която ни показват Лора и Стоян. Рецептата представлява варен фасул с телешки хапки, към които се добавят домати от консерва, чушки, патладжани и за любителите на лютото - пикантни малки чушлета. Получава се една достойна зимна гозба, която неминуемо ще се хареса на традиционалистите.
Най-важните съставки
боб, бял боб, вода, дафинов лист, домат, зелена чушка, зелени люти чушки, зелени чушки, зехтин, консерва белени домати, консерва домати, лук, люта чушка, магданоз, мащерка, патладжан, сол, сол и пипер, телешко, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ