Гръцка баница с халуми и тиквички
Отворени банички с извара, зеленчуци, яйца и халуми.
Бон Апети
Излъчен на 29.05.2018
Отворена баница или запечени точени кори с топинг от яйце и извара, ред гриловани тиквички, много подправки, сирене халуми и пикантно чушле правят Лора и Стоян, за да покажат как да си сготвите тестено основно или закуска за цялото семейство като разнообразите рецептата за класическа баница.
Тиквичките се нарязват на шайби, поливат се със зехтин, овкусяват се със сол и пипер и се запичат на грил тиган. Яйцата се разбиват, добавя се извара и много подправки - копър, магданоз, мента, риган. Следва да се намазнят кори за баница и да се подредят като касетки или гнезда. В тях се разпределят тиквичките и се залива с яйчената смес. Отгоре по желание можете да натрошите сирене или да нарежете парченца халуми, както и да опикантите с люто чушле.
Баничките се запичат за 50 минути на умерена фурна и след това са готови за хапване - топли и хрупкави.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ