Регистрация

Гръцка баница с халуми и тиквички



Гръцка баница с халуми и тиквички
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1503

Отворени банички с извара, зеленчуци, яйца и халуми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 29.05.2018

Отворена баница или запечени точени кори с топинг от яйце и извара, ред гриловани тиквички, много подправки, сирене халуми и пикантно чушле правят Лора и Стоян, за да покажат как да си сготвите тестено основно или закуска за цялото семейство като разнообразите рецептата за класическа баница.

Тиквичките се нарязват на шайби, поливат се със зехтин, овкусяват се със сол и пипер и се запичат на грил тиган. Яйцата се разбиват, добавя се извара и много подправки - копър, магданоз, мента, риган. Следва да се намазнят кори за баница и да се подредят като касетки или гнезда. В тях се разпределят тиквичките и се залива с яйчената смес. Отгоре по желание можете да натрошите сирене или да нарежете парченца халуми, както и да опикантите с люто чушле.

Баничките се запичат за 50 минути на умерена фурна и след това са готови за хапване - топли и хрупкави.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта