Регистрация

Гриловани зеленчуци с риган

Гриловани зеленчуци с риган
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1492

Печени зеленучци на скара с дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За дресинга:

  • 4 с.л. зехтин
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 2 с.л. сос уорчестър
  • 1 ч.л. риган на прах
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. сух чесън
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар

За зеленчуците:

  • 2 глави лук
  • 1 патладжан
  • 2 сладки чушки
  • 1 тиквичка
  • чери домати

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купичка продуктите за маринатата и разбъркайте хубаво.

2. Измийте добре чушките, патладжана, тиквичката и чери доматите. Лука обелете и нарежете на шайби.

3. Патладжана разрежете през средата по дължина, сложете върху дъска с разреза надолу и нарежете на полумесеци двете части. Тиквичката нарежете на шайби, а чушката на парчета, като почистите семики и дръжки.

4. Сложете в купа резените чушки, патладжаните, тиквичките и залейте с дресинга. Разбъркайте. Добавете шайбите лук, като ги подтикнете леко под зеленчуците. Оставете така да се мариноват за 10 минути.

5. Сгорещете грил тиган, грил или скара. Подредете резени зеленчуци, в празните места напускайте чери домати и печете по 3-4 минути от страна, преценявайки дебелината на зеленчука и силата на огъня.

6. Сервриайте като гарнитура или топла салата.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта