Градинарска супа с риба и зеленчуци
Рибена чорба с толстолоб и бульон от рагу от сьомга.
Бон Апети
Излъчен на 28.07.2017
Колкото по-богато е разнообразието от видове риба в една чорба, толкова по-вкусна е тя, заявява Лора Найденова, наливайки в купички страхотна супа от два вида риба, сготвена със зеленчуци от градината. Малко преди ястието да е факт, Стоян Сейменски пък констатира, че истински вкусната супа се прави с домашен бульон. И двамата кулинари са доволни от рецептата, а ето я и нея:
В марля си увиваме дръжки от пресен магданоз, глава лук, моркови и корен целина и след това пускаме ароматното пакетче да къкри в компанията на рагу от сьомга за 40-тина минути, като не забравяме да подсолим бульона. После охлаждаме и развръзваме марлята, а зеленчуците от нея наситняваме и запържваме в зехтин. Отделно си прецеждаме бульона, за да няма в него костици и парчета. Прехвърляме в тенджера зеленчуците и бульона, кипваме и ароматизираме с мащерка, а след това изчакваме да спре да къкри и пошираме филе от толстолоб, нарязано на едри парчета. Готови сме за сервиране. Ако разполагате с друг вид риба, можете да замените толстолоба. Следете единствено месото да е добре почистено от костици.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ