Горещ шоколад за пиене и мазане
Домашен шоколад за потапяне или пиене.
Необходими продукти:
- 500 мл мляко
- 120 г черен шоколад
- 1 ч.л. царевично брашно
- 6 с.л. захар
- 50 г масло
Необходими продукти:
1. Кипнете мялкото със захарта и маслото.
2. Натрошете шоколада в огнеупорна купа.
3. В малка паничка изсипете царевичното нишесте.
4. Залейте нишестето с част от млякото, с останалото залейте шоколада. Разбъркайте докато нишестето се разтвори. В другата купа бъркайте докато шоколадът се разтвори.
5. ПРез цедка налейте нишестето при шоколада и бъркайте до еднородност.
6. Разлейте по чаши и сервирайте за пиене. Можете да приберете в хладилник и да поднесете като сос за потапяне на мекици, панирани филлии, солети.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ