Регистрация

Гнезда от прясна паста с кайма в доматен сос

Гнезда от прясна паста с кайма в доматен сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1029

Гнезда от спагети с кайма на тиган в доматен сос с лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г кайма
  • 1 глава лук
  • 1/3 ч.л. сол
  • листата на 10 стръка магданоз
  • щипка черен пипер
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 2 с.л. олио
  • 1 малък морков
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. брашно
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 600 мл вода + 2/3 ч.л. сол + 2/3 ч.л. захар + 1/3 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. микс италиански подправки или сухи босилек, риган, розмарин и мащерка
  • 250-400 г прясна паста на топки - талятели, спагети или друг тип

Начин на приготвяне:

1. Изсипете каймата в купа, добавете солта, пипера, половината от наситнения лук, наситнените листа на магданоза и чесъна на прах. Замесете и оставете настрана.

2. Нарежете на ситни кубчета моркова.

3. Сгорещете олиото в голям тиган с незалепващо покритие, добавете другата половина от главата лук и гответе 2 минути като бъркате. Добавете моркова, гответе още минута, след това минете чесъна през преса в тигана и бъркайте още минута. Намалете огъня на умерен.

4. Поръсете брашното, размешайте и добавете доматената салца. Разбъркайте хубаво, залейте с водата и поръсете солта, пипера, захарта и микс от сушени билки. Мешайте докато се разтворят и течността кипне.

5. Подредете топките прясна паста в соса, а върху тях или вътре в тях набутайте замесената кайма. Намалете огъня на слаб към умерен и с лъжица поливайте няколко минути топките със соса от тигана докато се готвят. След това сложете капак и оставете да се готвят 25 минути.

6. Поднесете докато са топли със соса от готвенето и по желание поръска от пресни листа магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта