Гарнитура с варени картофи, яйца, лук и магданоз
Картофена салата с яйца и лук.
Необходими продукти:
- 750 г картофи
- 3 яйца
- 1 глава лук
- връзка магданоз - листата с горната част от дръжките
- сол на вкус
- 4 с.л. зехтин
- 2 с.л. оцет (светъл или бял)
Начин на приготвяне:
1. Сложете картофите без да ги белите в тенджера, добавете яйцата и залейте с вода. Пуснете да кипнат на умерен огън.
2. 10 минути след кипването извадете яйцата и оставете картофите да се варят до готовност. Яйцата охладете под течаща студена вода.
3. Докато яйцата и картофите се варят нарежете лука на тънки полумесеци и разделете на влакна. Изсипете в салатиера.
4. Сварените яйца обелете и нарежете на тънки полумесеци - първо разрежете по дължина и след това всяка половинка нарежете на лентички. Изсипете при лука.
5. Добавете наситнения магданоз.
6. Картофите обелете и нарежете на кубчета. Изсипете при останалите продукти.
7. Овкусете със сол, залейте с оцет и зехтин и разбъркайте хубаво.
8. Поднесете или приберете в хладилник до момента на сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ