Регистрация

Вратни пържоли с меласа и доматен сос

Вратни пържоли с меласа и доматен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1195

Карамелизиран свински врат с меласа и доматена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 сочни свински вратни пържоли
  • сол и пипер на вкус
  • 200 мл смлени домати от консерва или доматено пюре
  • 3 с.л. меласа
  • 1 ч.л. горчица
  • 4 скилидки чесън
  • лют пипер по желание
  • пушен пипер по желание
  • 2 с.л. соев сос
  • щипка захар

Начин на приготвяне:

1. Пържолите обтрийте със сол и пипер и оставете да починат докато сте готови със соса.

2. Изсипете в касерола доматеното пюре, добавете захарта и кипнете на слаб огън. Оставете да поври докато леко се сгъсти.

3. Добавете намачкания чесън, горчицата, меласата и подправки на вкус и по желание и оставете да заври. Трябва да стане с консистенцията на течен мед. След това добавете соевия сос, разбъркайте и махнете от огъня.

4. Сгорещете силно сух тиган и запечатайте на него пържолите като държите от всяка страна по минута. Така сосовете им ще останат в тях.

4. Изсипете 1/4 от соса на дъното на тава, като е добре да я застелите с алуминиево фолио, ако не искате да миете прекалено дълго след това. Подредете отгоре пържолите.

5. Залейте с останалия сос и бутнете да се запекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути (зависи от дебелината им и с каква степен на изпичане ги предпочитате). Припомняме, че свинското месо крие рискове от зарази, ако е изпечено реър.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта