Регистрация

Вкусотия с гъби Портобело и сирене

Вкусотия с гъби Портобело и сирене
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 7552

Екзотично средиземноморско ястие, подходящо за вегетарианци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •  1 чаена лъжичка чесън на ситно
  •  зехтин
  •  12 гъби Портобело (трябват ви само шапките на гъбите)
  •  1/4 чаша нарязани черни маслини
  •  1/4 чаша доматен сос
  •  100 грама сирене Рикота
  •  1 консерва нарязани домати, отцедени
  •  смлян черен пипер на вкус
  •  настъргана моцарела
  •  настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1. Махнете пънчетата на гъбите.

2. Задушете останалото в чесъна и зехтина и ги оставете за после.

3. Забъркайте маслините, рикотата, нарязаните домати и доматения сос. Разбъркайте добре и загрейте на бавен огън докато сместа се сгъсти. Добавете прясно смлян черен пипер.

4. Наредете гъбите по следния начин: намажете основата с доматен сос, добавете от сместа с рикотата и покрийте с настъргана моцарела и пармезан. Топлината на соса би трябвало да е достатъчна да разтопи сирената, но можете също и да ги загреете на фурна за по-бърз ефект.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта