Вкусотия с гъби Портобело и сирене
Екзотично средиземноморско ястие, подходящо за вегетарианци.
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжичка чесън на ситно
- зехтин
- 12 гъби Портобело (трябват ви само шапките на гъбите)
- 1/4 чаша нарязани черни маслини
- 1/4 чаша доматен сос
- 100 грама сирене Рикота
- 1 консерва нарязани домати, отцедени
- смлян черен пипер на вкус
- настъргана моцарела
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Махнете пънчетата на гъбите.
2. Задушете останалото в чесъна и зехтина и ги оставете за после.
3. Забъркайте маслините, рикотата, нарязаните домати и доматения сос. Разбъркайте добре и загрейте на бавен огън докато сместа се сгъсти. Добавете прясно смлян черен пипер.
4. Наредете гъбите по следния начин: намажете основата с доматен сос, добавете от сместа с рикотата и покрийте с настъргана моцарела и пармезан. Топлината на соса би трябвало да е достатъчна да разтопи сирената, но можете също и да ги загреете на фурна за по-бърз ефект.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ