Вкусно пиленце с картофки и розмарин
Печено пиле с масло и картофи.
Необходими продукти:
- 1 пиле
- 80 г масло
- 800 г картофи
- сол и пипер
- 6 скилидки чесън
- 6 стръкчета розмарин
- 100 мл бира или пилешки бульон
Начин на приготвяне:
1. Маслото размекнете на стайна температура.
2. Добавете в него 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер.
3. Намачйакъе чесъна на паста. Оберете листенцата на 5 от стръкчетата розмарин и ги настинете. Добавете чесъна и розмарина към маслената паста и разбъркайте хубаво.
4. Намажете пилето вътрешно и външно с част от маслената смес. Останалото клонче розмарин бутнете в корема на птицата.
5. Картофте обелете, измийте и нарежете на хапки в тава. Овкусете с част от маслената смес, налейте бирата или бульона. Отгоре поставете пилето с гърдите надолу върху картофите.
6. Печете на 180 градуса за около час, като периодично отваряте фурната и намазвате птицата с маслена смес.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ