Вкусни кнедли с джинджифил
Кнедли със свинска кайма.
Необходими продукти:
За кнедлите:
- 500 г свинска кайма
- 1 стрък накълцан зелен лук
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 с.л. царевично нишесте
- 1 ч.л. сухо шери
- 1 ч.л. обелен и настърган корен от джинджифил
- 1 накълцана скилидка чесън
- около 40 малки квадратни парчета готово тесто за кнедли
За соса:
- ¼ ч.ч. червен винен оцет
- ¼ ч.ч. соев сос
- 2 с.л. захар
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 стрък зелен лук, нарязан на тънки кръгчета
- 2 ч.л. обелен и настърган корен от джинджифил
Начин на приготвяне:
1. Първо смесете съставките за соса и оставете захарта да се разтвори, докато приготвяте кнедлите. Оставете соса настрана.
2. Сложете вода в голяма тенджера да се вари.
3. Вземете средно голяма купа и смесете каймата, зеления лук, соевия сос, сусамовото олио, царевичното нишесте, шерито, джинджифила и чесъна.
4. Наредете парчетата тесто за кнедлите на кухненския плот и ги покрийте с влажна кърпа. По този начин те няма да изсъхнат прекалено бързо. Вземете едно парче и сложете в средата му 1 супена лъжица от пълнежа. Навлажнете краищата на кнедлите с малко вода и прищипете краищата един към друг. Уверете се, че сте прищипали краищата добре, за да не се разтворят кнедлите, докато ги варите.
5. Пуснете кнедлите във врящата вода една по една, за да не се залепят една за друга. Внимателно разбърквайте, докато водата започне да ври. Оставете ги да се варят поне 5 мин.
6. Използвайте решетъчна лъжица, за да извадите кнедлите от водата и ги поставете върху чиния. Те лесно се залепват една за друга на този етап, затова трябва да внимавате. Можете да ги сервирате така или да ги запържите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ