Вкусна салата от чушки с червен лук
Тази салата става изключително вкусна след като престои в хладилника.
Необходими продукти:
- червени или зелени чушки
- червен лук
- чесън
- магданоз
- зехтин или олио
- оцет
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Изпечете чушките на котлон, в чушкопек или във фурната, след което ги оставете похлупени в тенджера за поне 20-30 минути. Така ще се запарят и ще ги обелите по-лесно.
2. Нарежете на ситно червения лук и чесъна и смесете обелените чушки с тях.
3. Овкусете с оцет, зехтин или олио. Добавете сол и черен пипер по избор.
Тази салата става изключително вкусна след като престои в хладилника. Така че спокойно може да опечете наведнъж 20-30 чушки и да я консумирате през цялата седмица.
Изключително добра компания на салатата прави една чашка ракийка.
Наздраве и до нови срещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ