Вкусен Дал с леща
Индийска супа с много подправки.
Необходими продукти:
- 2 консерви кафява леща
- 3 ч.ч. вегетариански бульон
- 2 скилидки чесън
- 2 ч.л. къри на прах
- 1 ч.л. подправка “Гарам Масала” (Можете да приготвите подправката и сами, като запечете 1 с.л. кардамон, 1 с.л. зърна черен пипер, 1 ч.л. семена от кимион, 1 ч.л. карамфил и 1 ч.л. семена от кориандър. След това сложете подправките в блендер и добавете към тях 2 счукани пръчици канела и 1 настъргано индийско орехче и ги смелете.)
- 1 ч.л. смлени семена от кориандър
- 2 картофа
- 1 голям морков
- 1 лимон
- 2 стъбла зелен лук
- 1 консервна кутия кокосово мляко
- няколко шепи пресен кориандър
Начин на приготвяне:
1. В малко олио запържете подправките, докато започнат да ухаят приятно. Добавете нарязаните на дребно стъбла зелен лук, чесъна и кориандъра.
2. Добавете лещата и останалите зеленчуци и подправките.
3. Залейте с вегетарианския бульон и оставете да къкри за около половин час, като от време на време разбърквате.
4. Добавете кокосовото мляко и лимоновия сок и оставете да къкри за още половин час.
5. Когато е лещата е почти сварена, добавете остатъка от кориандъра и разбърквайте до пълно сваряване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ