Великденски яйца с лучени кори
Лесно | Порции 5-10
| Видяна: 2932
Бързи яйца за Великден, оцветени с лучена вода и нашарени с ваденки.
Необходими продукти:
- яйца с по-бяла черупка
- обелки от стар лук
- вода
- великденски ваденки за украса на яйца
Начин на приготвяне:
1. На дъното на тенджера наредете около шепа-две лучени кори.
2. Поставете върху тях яйцата и отгоре захлупете с още люспи от лук.
3. Напълнете тенджерата със студена вода и изчакайте яйцата да се сварят хубаво.
4. Извадете, охладете и подсушете.
5. Украсте кафеникаво-червените яйца с лепенки и ваденки по избор.
* Тази техника е по-полезна за хората, защото не влизат изкуствени бои в състава на яйцато, което после се яде.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ