Великденска шоколадова торта
Торта, украсена с шоколадови великденски яйчица.
Необходими продукти:
- 200 г тъмен шоколад, нарязан
- 200 г масло, размекнато
- 1 ч.ч. кафява захар
- 1 ч.л. есенция от ванилия
- 2 яйца, на стайна температура
- 1 3/4 ч.ч. самонабухващо брашно
- 1/4 ч.ч. какао на прах
- 3/4 ч.ч. мляко
- 1 ч.ч. течен шоколад с лешници
- 80 малки великденски шоколадови яйчица
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 160°C.
2. Намаслете и постелете с хартия за печене формичка за торта с диаметър 20 см.
3. Сложете шоколада в огнеупорен съд и в микровълновата фурна. Оставете за окло 2 мин. на средна степен, в зависимост от фурната, като разбърквате с метална лъжица на всяка 1 мин. до гладкост. Заделете и оставете леко да се охлади.
4. С електрически миксер разбийте маслото, захарта и ванилията на крем. Добавете яйцата, 1 по 1, като разбивате след всяко. Добавете охладения шоколад. Разбъркайте хубаво.
5. Пресейте брашното и какаото на прах. Прибавете малко по малко брашнената смес при шоколадовия крем, като налеете и половината мляко. Повторете с останалото брашно и мляко.
6. Налейте течното тесто в приготвената формичка и загладете повърхността. Печете 1 - 1:15 час или докато клечка за зъби, пъхната в центъра, излиза чиста. Оставете за 15 мин., преди да обърнете върху решетка, за да се охлади напълно.
7. Намажете блата с течния шоколад, покрийте с великденските шоколадови яйчица и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ