Регистрация

Вегетарианска пица със сирена и чушки

Вегетарианска пица със сирена и чушки
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1516

Пица с блат от извара и топинг без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. мляко
  • 250 г извара
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 г захар
  • 1 с.л. олио

За соса:

  • 2 домата от буркан (белени) или 2 сурови домата + 1/2 ч.л. захар
  • 3 скилидки чесън
  • 6 листа босилек
  • 1/3 ч.л. сол

За топинга:

  • 1 малка консерва царевица
  • 1 зелена, 1 червена и 1 жълта чушка
  • 1 с.л. олио
  • 100 г чедър или друго жълто сирене
  • 250 г кашкавал
  • още сирена по избор (синьо, бяло)

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното за тестото в купа. Добавете содата. Изварата намачкайте с вилица хубаво, залейте с млякото, добавете захарта и разбъркайте добре. Излейте при брашното и замесете тесто. Оставете го да почива докато приготвите другите компоненти.

2. Доматите изстискайте от соса на консервата, сложете в купата на блендера, добавете чесъна, босилека и солта и пюрирайте.

3. Царевицата отцедете от соса на консервата. Чушките измийте добре и нарежете на шайби, като почистите семена и дръжки. Чедъра нарежете на кубчета, а кашкавала - рендосайте.

4. Намаслете голяма тава и разтеглете в нея тестото. Отгоре намажете с 1 с.л. олио. Разпределете доматения сос като оставите борд. Върху него подредете резените чушки, поръсете царевичните зърна и кубчетата жълто сирене. Ако слагате още сирена - натрошете отгоре.

5. Покрийте пицата с голямото количество рендосан кашкавал, намажете борда с 1 с.л. олио и бутнете в загрята на 210 градуса фурна под средното ниво за 20-25 минути. Гледайте борда - ако започне да прегаря, значи е време за вадене.

Снимка: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта