Варива по тоскански
Италианска рецепта от бобени култури и бекон.
Необходими продукти:
Ако нямате време може да използвате и консервирани зеленчуци(варива), иначе най-добре е да ги накиснете 24 часа предварително.
- 1 консерва шарен боб, 250г
- 1 консерва грах, 250г
- 100г пушен бекон
- малко доматен сос
- сол, пипер, дафинов лист, розмарин и лук
Начин на приготвяне:
1. Сложете в тенджера малко олио и запържете ситно нарязания лук.
2. Добавете бекона и запържете до златисто.
3. Отцедете боба и граха и ги добавете в тенджерата.
4. След 2-3 минути добавете доматения сос с малко вода, солта и подправките.
5. Гответе на слаб огън за около 15 минути.
Поднася се горещо с малко препечен хляб и подправено със зехтин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ