Варен бекон в лучени кори с чесън
Шпикован бекон с чесън, кипнат в подсолена вода - едно стабилно руско мезе.
Необходими продукти:
- 400-500 грама бекон
- 1 с.л. сол
- люспи от лук
- 1 глава чесън (около 10 скилидки)
- вода
Начин на приготвяне:
1. Обелете скилидките чесън и ги разполовете.
2. Изберете си шарен бекон - да има хем месце, хем сланинка.
3. Застелете дъното на тенджера с люспи от лук.
4. Шпиковайте бекона и приберете в него половинките чесънчета.
5. Сложете го в тенджерата върху лучените кори.
6. Разбийте солта във вода (около1-1,5 литра) и залейте с нея бекона.
7. Пуснете да заври и след това намалете котлона на слаб огън. Оставете да се вари така между 40 минути и 1 час.
8. Извадете сварения бекон, върнете в него, ако има изпадали чесънчета и го затиснете с тежък съд, който да отцеди хубаво водата от месото и да го овкуси с чесновия дъх. За целта аз използвах 3-литров буркан, пълен с вода.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ