Регистрация

Варено зеле с наденички

Варено зеле с наденички
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2650

Наденица със зеле и доматено пюре - зимна класика за червено вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 зелка (около 1,5 кг)
  • 1 тарелка наденички (над 500 грама)
  • 2 с.л. доматена салца
  • черен пипер на вкус
  • лук
  • няколко супени лъжици олио
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете олиото, нарежете наденичките и ги запържете в него.

2. Нарежете зелето на ивици и го сложете да се задушава в тенджера с вода на слаб огън за 30 минути.

3. Запържете в тигана, в който сте пържили наденичките една глава нарязан на ситно лук. Ако този тиган е малък, изберете по-голям. 

4. На следващия етап при лука влизат наденичките и отцеденото задушено зеле. Овкусяват се със сол и пипер и се разбъркват до готовност. На изключен огън добавете и доматеното пюре.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 60 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта