Ванилово-шоколадов млечен крем
Десерт в чаша с шоколад и ванилия.
Необходими продукти:
- 120 г захар
- 400 мл мляко
- 3 с.л. брашно
- 3 с.л. какао
- 20 г масло
- 1 ампула ванилия, 1 ч.л. екстракт, 2 пакета есенция или 1 пакет ванилова захар
Начин на приотвяне:
1. Разбъркайте млякото със захарта и брашното в касерола и подгрейте до леко сгъстяване на умерен огън. Разтворете и маслото.
2. Отсипете половината смес в друга касерола. Към нея добавете какаото.
3. В основната касерола сипете ванилията. Подгрейте и двете смеси и разбърквайте докато се сгъстят.
4. Вземете 2 или 3 стъклени чаши. Наливайте бял и черен крем като редувате.
5. Отгоре украсете с ядки, шоколадови капки, пръчици или друга декорация по избор. Може да се хапва както топло, така и студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ