Бяла риба с вино, масло и домати
Рибни филета в доматен сос с бяло вино, чсън, каперси и маслини.
Необходими продукти:
- 50 г масло
- 6 скилидки чесън
- 3 бр аншоа (ако имате)
- 80 мл бяло сухо вино
- 800 мл смлении домати в доматен сос от консерва
- 1/2 ч.л. риган
- 1/2 ч.л чубрица
- щипка захар
- 2 ч.л. каперси
- 20-тина бр. зелени маслини без костилка
- 1/2 ч.л. сол
- 600 г филе от бяла риба
- пресен магданоз и босилек
Начин на приготвяне:
1. Маслото разтопете на умерен огън в тиган и добавете намачкания чесън и аншоа. Бъркайте 3 минути.
2. Налйете виното, изчакайте да кипне и сипете доматите. Овкусете с риган, чубрица, захар и кипнете. Оставете да къкри на слаб към умерен огън 10 минути.
3. Добавете каперсите и маслините, посолете, разбъркайте и вкарайте филетата бяла риба в соса. Щом кипне, сложете капак и гответе 6 минути.
4. Внимателно с щипки обърнете рибата и гответе още 3 минути.
5. Махнете от огъня, поръсете с пресни листа босилек и магданоз и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ