Регистрация

Бяла риба с вино, масло и домати

Бяла риба с вино, масло и домати
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1140

Рибни филета в доматен сос с бяло вино, чсън, каперси и маслини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 г масло
  • 6 скилидки чесън
  • 3 бр аншоа (ако имате)
  • 80 мл бяло сухо вино
  • 800 мл смлении домати в доматен сос от консерва
  • 1/2 ч.л. риган
  • 1/2 ч.л чубрица
  • щипка захар
  • 2 ч.л. каперси
  • 20-тина бр. зелени маслини без костилка
  • 1/2 ч.л. сол
  • 600 г филе от бяла риба
  • пресен магданоз и босилек

Начин на приготвяне:

1. Маслото разтопете на умерен огън в тиган и добавете намачкания чесън и аншоа. Бъркайте 3 минути.

2. Налйете виното, изчакайте да кипне и сипете доматите. Овкусете с риган, чубрица, захар и кипнете. Оставете да къкри на слаб към умерен огън 10 минути.

3. Добавете каперсите и маслините, посолете, разбъркайте и вкарайте филетата бяла риба в соса. Щом кипне, сложете капак и гответе 6 минути.

4. Внимателно с щипки обърнете рибата и гответе още 3 минути.

5. Махнете от огъня, поръсете с пресни листа босилек и магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта