Регистрация

Принцеси с луканка, кашкавал и масло

Принцеси с луканка, кашкавал и масло
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 9309

Препечени филийки със суджук, кашкавалена коричка и зеленчукова украса.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 9 филии хляб
  • 300 грама луканка или суджук
  • 300 грама кашкавал
  • 100 грама масло
  • чубрица
  • чили на прах (по желание)
  • кимион

За украсата:

  • можете да сложите каквито ви хрумне зеленчуци
  • 1 домат
  • 2 варени яйца
  • 18 кръгчета краставица
  • 3 маслини без костилка

Начин на приготвяне:

1. Застелете тава с хартиено фолио за печене и на нея подредете филийките.

2. Намажете всяка с част от разтопеното масло.

3. Нарежете луканката или суджука на тънки резени и след това ги разделете на две по ширина. Така ще се отхапват по-лесно и сандвича няма да се разпарчетосва докато го ядете. Подредете луканката по филийките.

4. Нарежете кашкавала на ленти и го сложете върху суджука. Отгоре поръсете с чили на прах, кимион и чубрица. За предпочитане е нарязан на тънко кашкавал пред рендосания, защото се разстила по-равномерно.

5. Украсете сандвича с подръчни продукти от хладилника. В случая на снимката аз сложих варено яйце, домат, краставица и маслинки, но вие можете да се развихрите и доста повече или пък да изпечете домашните си принцеси без излишна претруфеност.

6. Печете в средата на фурна на 200 градуса до готовност. Ако не я загрявате предварително, ще отнеме около 20-тина минути. Не увеличавайте много огъня, защото кашкавалът прегаря, особено ако върху него няма зеленчуци.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта