Регистрация

Бяла риба в бекон с гарнитура от гъби

Бяла риба в бекон с гарнитура от гъби
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1333

Печена риба в обвивка от бекон с гарнитура от задушени гъби в масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г филе от бяла риба или друго почистено рибно филе
  • 200 г слайсове бекон - 12 ленти
  • сол и пипер на вкус
  • 5 стръка пресен лук
  • 600 г пресни гъби
  • 50 г масло
  • 2 с.л. олио
  • 1 китка копър
  • кората на 1 лимон
  • 2 см. джинджифил
  • 4 скилидки чесън
  • 150 мл сметана

Начин на приготвяне:

1. Рибата разрежете на 4 парчета. Обтрийте със сол и пипер и увийте всяко парче в по 3 ленти бекон, като ги застъпите една за друга. Трябва да се получи плътно вързопче. Сложете в тава, застлана с хартия за печене и гответе на 220 градуса в предварително загрята фурна за 15-18 минути.

2. Гъбите и лука нарежте. Сгорещете олиото, разтопете в него маслото и запържете лука и гъбите докато водата им се изпари. Овкусете със сол и пипер и добавете половината копър. Махнете от огъня.

3. Сметаната разбийте на пяна, добавете настъргания на ситно джинджифил, намачкания на паста чесън, лимоновата кора и останалия наситнен копър.

4. Поднесете вързопчетата с гарнитура от гъбите и украса от сметановия сос.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта