Бъфало крилца по американски
Пържени люти пилешки крилца.
Необходими продукти:
- ½ ч.ч. масло
- ¼ – ½ ч.ч. лют сос
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 – 2 ч.л. суха подправка "Кейджън"
- ½ ч.ч. брашно
- ¼ ч.л. червен пипер
- ¼ – 1 ч.л. лют червен пипер или едро смлян червен пипер
- ¼ ч.л. сол
- 10 пилешки крилца, разполовени на порции, почистени откъм краищата, измити и подсушени
- салатен дресинг със синьо сирене
- целина
- зеленчуково олио, за пържене
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олио за пържене на маслена баня на 190°С.
2. Смесете маслото, лютия сос и чесъна на прах в малка тенджерка на слаб огън до разтопяване на маслото.
3. Заделете.
4. Смесете брашното с подправката "Кейджън" в голяма затваряща се торбичка и пуснете крилцата вътре. Разклатете добре, за да се покрият хубаво със сместа.
5. Сложете в хладилника за 1 ч.
6. Изпържете в сгорещеното олио за 10 - 15 мин.
7. Извадете и отцедете върху хартия.
8. Веднага след това потопете в лютия сос и разбъркайте, за да се покрият.
9. Поднесете със салатен дресинг със синьо сирене и стръкчета целина за гарнитура и омекотяване на пикантния вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ