Бързо пилешко с лук и сметана
Студентска манджа с пилешки гърди в задушен лук и сметанов сос.
Пак сме в кухнята с кулинарната влогърка Диана Митова - Попова - Диди, която днес дава една рецепта за заети мъже или пък студенти, която е с мръвка, готви се бързо и лесно, не изисква голямо цапане на посудата и е само с три основни продукта, а останалото са подправки и няколко супени лъжици мазнина. За начало ви трябват три глави лук, които да нарежете на полумесеци и да запържите в малко зехтин, като посолите и сложите черен пипер на вкус. После оставяте лука да се готви още малко, като периодично разбърквате, а през това време режете пилешките гърди на хапки. Можете да опитате и с месо от бутчета, което е по-мазничко и доста вкусно. Около 500 г ще ви е напълно достатъчно. Хапките пилешко се подправят с още сол и пипер, като по желание можете да добавите също куркума, кимион или къри. След това слагате и тях в тигана и оставяте под капак да се сготвят, като пак разбърквате чат-пат.
Когато месото е добре увряло, изсипвате и кофичка заквасена сметана. Изчаквате колкото да прокъкри соса и ястието е готово за сервиране. Можете да го поднесете с хляб за топкане в страхотния млечен сос. Ето как бързо можете да си сготвите нещо вкусно, месно и доста засищащо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ