Бързи бургери с фалафели
Паниран нахут с гарнитура пълни вашият сандвич.
Необходими продукти:
- 400 г нахут от консерва
- скилидка чесън
- малка глава лук (най-добре червен)
- шепа пресен магданоз
- 1 ч.л. смлян кимион
- 1 ч.л. смлян кориандър (или няколко листа пресен)
- 20 с.л. брашно
- малко зехтин
- кръгли питки за дюнер
- гарнитура по ваш вкус, например зеленчуци
Начин на приготвяне:
1. Изплакнете нахута и го отцедете от водата възможно най-добре.
2. Сложете нахута в блендер заедно с останалите съставки, но без лука и питките.
3. Пасирайте до получаването на гладка смес и оформете четири плоски кюфтенца като за бургер.
4. Загрейте тигана и налейте в него малко олио. Изпържете в мазнината бургерите от двете страни за по няколко минути.
5. Пригответе си гарнитурата и запечете хлебчетата.
6. Не прекалявайте с пърженето на фалафелите, за да не станат прекалено твърди, хубаво е обаче да са хрупкави отвън.
7. Сервирайте веднага докато са горещи с любимата си гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ