Бутчета в сметана с чесън и масло
Печени пилешки бутчета в сметанов сос с аромат на чесън и босилек.
Модерни пилешки бутчета по лесна и много вкусна рецепта се готвят в канала Tasty, за да бъдат апетитен мотив за домакините да зарадват семейството си с вкусна и питателна вечеря. По желание можете да поднесете ястието с ориз, за да се заситите още по-добре.
Бутчетата се овкусяват със сол и пипер и се запържват в тиган със сгорещено масло, като първо се поставят с кожата надолу. След 2-3 минути се запечатват и от другата страна, махат се от тигана и в него се пържи с още масло наситнения чесън. Налива се пилешки бульон и течна животинска сметана, добавят се сушени домати, сух риган и пресен босилек. Това е кулинарна идилия. Връщат се бутчетата в ястието, а то се запича за 20 минути във фурна. Затова е добре да готвите в съд с огнеупорни дръжки.
Остава да сервирате, като по желание можете да украсите с още листенца пресен босилек. Ако не сте предвидили ориз, то малко пухкав хляб за топкане на сметановия сос няма да дойде зле. Как се прави ястието - гледайте във видеото по-горе. А какви са точните продукти, пропорции и стъпки на готвене - прочетете ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ