Бутчета в масло със сметана и босилек
Сметанови бутчета с домати и босилек.
Необходими продукти:
- 6 горни пилешки бутчета
- сол и пипер
- 3 с.л. масло (30 грама)
- 4 скилидки чесън
- 200 мл пилешки бульон
- 120 мл течна животинска сметана
- 120 г сушени домати в зехтин
- 1 с.л. риган на прах
- 3 стръка пресен босилек
Начин на приготвяне:
1. Почистете бутчетата от остатъчна перушина. Обтрийте със сол и пипер.
2. В съд с огнеупорна дръжка разтопете 2 с.л. масло и запържете двустранно бутчетата, като започнете с кожата надолу. Гответе по 3 минути от всяка страна. Махнете бутчетата от котлона.
3. Попийте с домакинска хартия излишната мазнина от съда. Изчакайте леко да се охлади, за да не се опарите. Докато чакате не бездействайте, а нарежете босилека на лентички и наситнете чесъна.
4. Разтопете останалата 1 с.л. масло в тигана и запържете в нея чесъна. Налейте горещия пилешки бульон и сметаната. Добавете ригана, босилека и сушените домати и върнете бутчетата, този път с кожата нагоре.
5. Гответе няколко минути, като заливате с лъжица бутчетата със сметановия сос.
6. Прехвърлете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. След това е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ