Регистрация

Бутер кошнички с бекон и кашкавал

Бутер кошнички с бекон и кашкавал
Средно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1180

Хапки от бутер тесто с плънка от шунка и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет бутер тесто
  • 1 яйце
  • 1 опаковка майонеза
  • 300 г бекон или шунка
  • 200 г кашкавал
  • царевица, грах или кисели краставички по желание
  • прясна подправка - мащерка, розмарин

Начин на приготвяне:

1. Вземете рингове, формички за сладки с дупка или две чаши с различен диаметър на отвора. Прострете листа бутер тесто. Изрежете 12 или 24 плътни кръгчета и в половината от тях направете дупка с по-малката чаша. С нож не става - не се мъчете излишно.

2. Нарежете колбаса на кубчета, рендосайте кашкавала и разбийте в купичка яйцето.

3. Намажете крайщата на плътните кръгчета с разбито яйце и отгоре на всяко залепете по кръгче с дупка.

4. Намажете дъното на дупката с майонеза, отгоре разпределете кубчета бекон или шунка, кисели краставички и отцедени от соса на консервата царевица и грах или нещо от тях по желание.

5. Поръсете щедро с рендосания кашкавал.

6. Подредете в тава, застлана с хартия за печене, по желание намажете с още разбито яйце оголените части на тестото, поръсете с прясна подправка и гответе в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-тина минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта