Бутер кошнички със спанак и пъдпъдъчи яйца
Яйца по флорентински върху бутер тесто.
Бон Апети
Излъчен на 04.04.2017
Готвим вкусни кошнички от бутер тесто, в които прибираме апетитна плънка от спанак с крем сирене и ароматни подправки, а след запичане чукваме за капак и по едно пъдпъдъче яйце. Това е разкошен ордьовър, с който да спечелите благоразположението на гостите или да зарадвате близките. Можете да го наречете и отворени солени мъфини, защото избираме именно формите за малките каксчета при направата на соленките.
Спаначената смес се приговя като шокираме спанак във вряла вода, охладим го и го наситним. Следва да го смесим с крем сирене, чесън, сол, пипер и индийско орехче. После си разделяме купено бутер тесто на 12 еднакви провоъгълника и ги разстиламе в намаслените формички за мъфини. Следва да сложим от плънката, да запечем за 15-тина минути и да чукмен по едно пъдпъдъче яйце отгоре. Връщаме съвсем малко обратно във фурната и после си вадим хрупкавото предястие. Страхотно е, нали? А и се приготвя лесно. Вижте как точно се прави във видеото на Лора и Стоян.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ