Регистрация

Бутер банички с шунка, кашкавал и яйца



Бутер банички с шунка, кашкавал и яйца
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2197

Банички от бутер тесто за закуска.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Здравословните качества на бутер тестото, което се продава в широката хранителна верига са доста въпросителни, но пък 1-2 пъти в годината няма проблем да зарадвате семейството си с вкусна закуска. А баничките, направени от бутер тесто са наистина вкусни и изглеждат уникално добре. Именно такива банички откриваме в канала Tasty, като тестеното изделие е с красива и лесна плетена украса и плънка от шунка, кашкавал (чедър) и яйчена смес.

За да си ги направите, започнете с яйчената смес като в купа разбиете на ръка яйца, добавите в тях течна сметана, сол, пипер и лук и чесън на прах. После готвите на тиган докато се получи накъсана палачинкова смес. Тестото се разделя на 12 правоъгълника. Как става това - гледайте във видеото. 6 от правоъгъниците се правят на плитка. В другите щест се разпределят по слайс шунка, яйчена смес и резен твърдо сирене от вид по желание. Страниците се намазват с разбито яйце и върху тях се лепи плитката. Тя също се маже с яйце и готовите банички се пекат на 190 градуса за около 25 минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта