Бутер банички с кайма и бекон
Банички от бутер тесто с плънка от кайма, бекон и лук.
Необходими продукти:
- 150 г бекон
- 70 г лук
- 1 стебло целина
- 1 скилидка чесън
- 500 г кайма
- 40 г галета
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 2 яйца
- 500 г бутер тесто
Начин на приготвяне:
1. Бекона и лука наситнете, целината нарежете на полумесеци, а чесъна намачкайте.
2. Прехвърлете бекона в сух тиган, сложете на котлона на умерен огън и гответе докато се посгърчи.
3. Добавете лука, гответе още 3 минути при периодично бъркане, вкарайте целината и чесъна и гответе още 2 минути.
4. Изсипете каймата в купа, залейте със запръжката, добавете галетата и 1 яйце, овкусете със сол и пипер на вкус и замесете. Приберете в хладилник за 30 минути.
5. Разделете бутер тестото на 4 дълги парчета и разточете всяко от тях. Разделете каймата на 4 равни (на око) части. Застелете тава с хартия за печене.
6. Вземете парче тесто и парче кайма. От каймата оформете фитил, подобен на сплеснато кебапче. Поставете в тестото и завийте на руло. Намажете краищата с разбито яйце, за да залепнат по-добре. Важно е да залепнат здраво и хубаво.
7. Всеки от така направените 4 фитила разрежете напречно на по още 4 парчета. Подредете с отстояние в тавата.
8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути. Оставете да починат 2 минути и по желание поднесете с доматен сос за потапяне.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ