Брюкселско зеле с ядки
Средно | Порции 2
| Видяна: 3425
Вкусно и здравословно вегетарианско ястие.
Необходими продукти:
- 1 ч. ч. брюкселско зеле, нарязано на половинки
- ¼ ч. ч. вода
- 2 с. л. масло
- 1 ч. л. червен пипер на люски
- 2 с. л. подправка „Маги”
- 2 с. л. слънчогледови семки
Начин на приготвяне:
1. Загрейте 1 с. л. масло и запържете малко пресован чесън. Добавете половинките брюкселско зеле с разреза надолу в маслото.
2. Прибавете водата и червения пипер.
3. Оставете да ври докато половината от течността се изпари.
4. Прибавете подправките и слънчогледовото семе и изчакайте да изври повечето от останалата вода.
5. Прибавете последната лъжица масло.
6. Сервирайте!
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ