Брюкселско зеле с бекон и масло
Задушено брюкселско зеле в масло с бекон и чесън.
Необходими продукти:
- 500 г брюкселско зеле
- 250 г бекон
- 60 г масло
- 2 с.л. олио
- сол и бял пипер (може и черен)
- лют пипер по желание
- 4 скилидки чесън
- 1-2 стръка пресен чесън по желание
- 2 с.л. соев сос
- индийско орехче
- 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре брюкселските зелки. Бекона нарежете на кубчета, чесъна наситнете.
2.Сложете 2 литра подсолена вода да кипват. Щом заврят, сипете зеленцата вътре и варете 3 минути. След това спрете термичната обработка, като изсипете в гевгир и шокирате под течаща студена вода. Оставете настрана.
3. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган. Запържете бекона докато стане златист. Добавете чесъна (без пресния), брюкселското зеле и маслото. Овкусете със сол, индийско орехче и бял пипер. Гответе 7-8 минути при непрестанно бъркане.
4. Залейте със соевия сос, добавете наситнени пресни листа чесън, покапете с лимонов сок и е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ