Регистрация

Брюкселско зеле с бекон, горчица и лук

Брюкселско зеле с бекон, горчица и лук
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1741

Основно ястие с брюкселско зеле, месо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г брюкселско зеле
  • сол и пипер
  • 2 ч.л. лимонов сок
  • 1 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 1 ябълка
  • 1 с.л. мед
  • 150-200 г бекон
  • скилидка чесън
  • джинджифил (малко пресен - рендосан на ситно или сух на прах)
  • 1 ч.л. горчица (едрозърнеста)
  • 1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Брюкселското зеле измийте добре и цепнете леко в края при дръжчицата. Кипнете вода, разтворете в нея 1 с.л. сол и изсипете зеленцата да се варят за 6 минути. На третата минута сипете 1 ч.л. лимонов сок във водата, разбъркайте и оставете да се доготви под капак.

2. Лука наситнете и запържете за 2 минути в сгорещеното олио. Добавете ябълката и меда и гответе още 4 минути на умерен огън. Махнете от котлона.

3. Свареното брюкселско зеле отцедете през гевгир. Бекона нарежете на парченца.

4. В друг тиган - сух и с незалепващо покритие сложете бекона и запечете за 2-3 минути. Добавете брюкселските зелки и гответе още три минути. След това изсипете съдържанието на другия тиган с лука и ябълките, добавете намачкания чесън, джинджифила, сол и пипер на вкус и гответе още 2 минути. Залейте с 1 ч.л. лимонов сок и разбъркайте.

5. За финал добавете горчицата, гответе 2 минути като разбърквате и поръсете с червен пипер. Сервирайте топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта