Брускети със сушени домати и моцарела
Доматени брускети с чесън и босилек.
Необходими продукти:
- 3-4 големи домата
- 1 франзела или 2 багети
- 6 с.л. зехтин
- 1 бурканче сушени домати в зехтин
- 4 скилидки чесън
- 2 с.л. балсамов оцет
- 4 стръкчета пресен босилек
- 2 топки моцарела
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Багетите или франзелата нарежете на филики. Намажете филийките двустранно със зехтин и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 5 минути.
2. Докато хлябът се пече, обелете доматите, махнете течната сърцевина, а останалото нарежете на кубчета. Изсипете в купа.
3. Наситнете босилека и сушените домати и прибавете в купата.
4. Три от скилидките чесън намачкайте на паста и добавете в ястието. Сипете 2 с.л. зехтин и толкова балсамов оцет, овкусете със сол и пипер и разбъркайте.
5. Моцарелата рендосайте.
6. Останалата скилидка чесън разполовете през ширината и намажете с нея от горната страна леко препечените хлебчета. Върху тях разпределете доматената плънка и отгоре поръсете с моцарелата.
7. Върнете във фурната вече на 180 градуса за 5-6 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ