Бри на фурна с боровинки
Боровинков пай със сирене.
Необходими продукти:
- 1 голяма пита сирене бри
- ½ буркан висококачествен мармалад от боровинки от истински плодове
- 1 захарно тесто за пай (най-лесно е да се вземе готово, но можете да го приготвите сами, ако искате)
- 1 яйце (само белтъка).
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.
2. С помощта на голям, остър плосък нож, разрежете питата бри наполовина хоризонтално, така че да получите 2 кръгли половини (не отстранявайте кората). Оставете настрани.
3. На незалепваща тава за печене на курабии, разстелете захарното тесто. Орежете или навийте краищата така, че да бъде в кръгла форма, и два пъти по-широко от питата бри.
4. Поставете половината пита бри в центъра на тестото и обелете кората. Разстелете мармалада равномерно върху питата.
5. Поставете другата половина на питата отгоре, обелете кората. Трябва да прилича на сандвич от сирене бри и мармалад.
6. Внимателно завийте питата със захарното тесто, като заглаждате всички мехурчета или гънки. Цялата пита трябва да бъде покрита с тестото.
7. Когато сиренето е покрито, обърнете го наобратно, така че гладката страна на тестото да е нагоре.
8. Намажете цялото тесто с леко разбит белтък на яйце. Това ще направи коричката златисто кафява. Ако сте в артистично настроение, направете това предястие по-стилно, като използвате изрезките от тестото да направите гроздове, листа, звезди, сърца, букви – каквото желаете! Не забравяйте да намажете изработените фигурки също с разбит белтък.
9. Печете 20 минути, или докато коричката стане златиста.
10. Сервирайте с хубави крекери и нека комплиментите започнат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ